Kifejezetten folyadékok tárolására készített pl.: bor, sör,víz, pálinka, üdítők, tej, méz, ecet, olaj stb, magasfényű rozsdamentesacélból.
Számos előnye van a hagyományos fahordókkal szemben:
Könnyen tisztítható
Hosszú élettartam
A saválló anyag nem szívja magába a különböző borok illatát
A tárolt folyadék súlyához képest könnyű
A bort nem éri a levegő, hiszen együtt mozog az úszó a folyadék szintjével
Megfelel a legmagasabb fokú higiéniai előírásoknak
Az oldalán elhelyezett csapok lehetővé teszik a tárolt folyadék könnyű leeresztését.
Langyos szappanos vízzel elmossuk, majd öblítjük. Száradást követően a tartály felhasználásra kész!
A kívánt termék betöltését követően a folyadék tetejére helyezzük az úszófedelet.
A fedél behelyezése után, a fedél és a tartály közötti rést kitöltjük élelmiszer-ipari minőségű paraffinolajjal. Így a tartály úszófedele légmentesen zár, folyadék kiengedését követően is!
A tartály méretétől függően a kitöltés kb. 0,5-2 dl paraffinnal megoldható.
Ha a bor elfogyott a záró paraffint is kiengedjük, a tartályt a fent leírt módon tisztítjuk.
Ezt követően a tartály ismét felhasználásra kész.
A 250 L-es nyitott rendszerű bortartály polírozottrozsdamentes acélból készül, alapfelszereltségének része a hordótest, az úszófedél és a záró fedél is.
Opcióként rendelhető tömlős rendszerű fedél, ami tartalmazza a szilikontömlőt, a légző szelepet és az inox pumpát is.
A tömlős zárású fedél előnye, hogy a bor nem érintkezik idegen anyaggal, így a teljes tárolt bormennyiség felhasználható.